Proculinar.ro Cartea ta de bucate online

Salata de fructe cu bezele

Salata de fructe cu bezele

Salata de fructe cu bezele

By , November 8, 2013

Salata de fructe cu bezele

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se amesteca crema de branza si 3 linguri de smantana dulce, apoi maioneza si zeama de lamaie.
  • Se adauga sarea si zaharul.
  • Fructele se mixeaza si se scurg de zeama.
  • Fructele se mixeaza apoi cu bezelele.
  • Compozitiile se amesteca (fara zeama de la fructe) si se pun intr-o tigaie apoi se baga la congelator.
  • Se feliaza dupa 1 sau 2 h in functie de inaltimea compozitiei incat aceasta sa nu fi inghetat in totalitate dar sa se poata taia drept.
  • Se serveste cu o garnitura de gructe proaspete

Pofta buna din partea echipei PROCULINAR.

Print Friendly

Chec cu gem

Chec cu gem

Chec cu gem

By , November 8, 2013

Chec cu gem

Checul este un desert foarte simplu de realizat si gustos. Echipa PROCULINAR va ureaza pofta buna!

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile se pun intr-un vas inalt si se adauga un praf de sare si se bate bine cu telul sau mixerul. Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare.
  • Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatite.
  • Se adauga apoi praful de copt stins cu lamaia si se amesteca usor cu o lingura.
  • Tava in care se va pregati checul, se va unge cu unt si se va tapeta cu faina.
  • Se adauga compozitia in forma apoi se adauga gemul usor.
  • Se va introduce in cuptorul preincalzit unde va sta aproximativ 40 minute la temperatura medie.(120 grade)
  • Spre sfarsit se introduce o scobitoare, iar daca scobitoarea va iesi curata din chec inseamna ca acesta este gata.
  • Se presara cu zahar pudra dupa ce a fost lasat 15 minute sa se odihneasca.
Print Friendly

Pui cu ghimbir si legume sotate

Pui cu ghimbir si legume sotate

Multe arome intr-o portie sanatoasa si consistenta.

Pui cu ghimbir si legume sotate

By , November 5, 2013

Pui cu ghimbir si legume sotate

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se spala carnea si se transeaza felii.
  • Se spala ardeiul gras, ciupercile, conopida si se taie.Se da ghimbirul prin razatoare. Se pun ingredientele intr-o farfurie inalta si se adauga piperul, o lingura ulei, otet (daca aveti otet de la ardei iuti, puteti sa folositi deoarece ii ofera o aroma aparte).
  • Se curata usturoiul.
  • Se pune intr-o tava ulei si se lasa sa se incinga, apoi se adauga usturoiul ce a fost sfaramitat cu lama de cutit si se lasa sa se rumeneasca.
  • Se scoate usturoiul maroniu si se adauga legumele puse la macerat. Se lasa un minut sa se caleasca
  • Se adauga vinul si carnea
  • Se curata bobitele de rodie si se adauga si acestea. Se adauga apoi piperul si in ultimul minut in care e lasat pe foc se adauga si sarea.

www.proculinar.ro va ureaza POFTA BUNA!

Print Friendly

Piept umplut cu spanac

Atatea umpluturi cate verdeturi

spanaculUmplutura de spanac poate fi inlocuita cu orice leguma care va place, cum ar fi sfecla, dovlecel…Daca doriti sa va iasa mai consistenta, adaugati sunca sau slanina taiata in cubulete. Puteti introduce, de asemenea, o variatie, inlocuind carnea de pui cu cea de curcan si branza ricotta cu branza de vaci sau crema de branza.

Gustul suav al spanacului in piept de pui cu spanac, se amesteca cu ricotta cremoasa si cascavalul ras, pentru a forma o pasta care ofera aroma pieptului . Rondelele de pui sunt crocante datorita stratului de unt amestecat cu oregano si se servesc imbibate cu sosul de cascaval, usor acrisor datorita prezentei mustarului

Piept umplut cu spanac

By , November 5, 2013

Piept umplut cu spanac

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Spalati piepturile si taiati-le toata grasimea cu cutitul.
  • Taiati-le in jumatate pe latime, dar fara sa mergeti cu taietura pana la final. Condimentati-le apoi cu sare si piper dupa gust.
  • Clatiti ceapa tocata in ulei fierbinte. Adaugati cateii de usuroi pisati si caliti cateva secunde.
  • Turnati amestecul calit intr-un bol si adaugati spanacul tocat, cascavalul rasi si branza ricotta. Legati totul cu albusul de ou si condimentati dupa gust cu sare, piper si jumatate din oregano.
  • Desfaceti bine fiecare piept si umpleti-l cu spanacul. Trebuie sa ramana putina umplutura afara, pe margine, atunci cand le inchideti.

O alta modaliate de aumple pieptul consta in deschiderea acestuia si indreptarea sa cu un sucitor intre doua bucati de hartie transparenta, pentru a obtine o foaie subtire. Ungeti integral toate foile cu umplutura aleasa si rulati-le ca pe dulciuri. Infasurati fiecare rulou, bine strans, in foile de aluminiu, puneti-le pe o tava pentru cuptor, acoperiti cu apa pana la jumatate si puneti-le in cuptor o jumatate de ora.

  • Presati bine marginile fiecarui piept pentru a acoperi umplutura. Pentru a le fixa, prindeti-le cu scobitori care sa uneasca marginile.
  • Intr-un bol presati untul cu o furculita condimentati-l dupa gust cu putina sare si piper. Adaugati restul de oregano.

Curcanul, mai putin gras, daca alegeti sa utilizati piept de curcan in aceasta reteta, utilizati numai unul, pentru ca acesta este mai mare. In acest caz, atunci cand ati terminat de umplut, coaseti cu ata de bucatarie, astfel incat umplutura sa nu se reverse. Dupa ce se raceste, scoateti ata, taiati in portii separate si turnati peste ele acelasi sos de cascaval fierbinte.

  • Asezati piepturile pe o tava de cuptor si ungeti-le pe deasupra cu untul condimentat cu oregano.
  • Turnati supa de pui in tava, stropind uniform piepturile.
  • Acoperiti tava cu folie de aluminiu si lasati la copt piepturile timp de 20 minute, la temperatura inalta.
  • Luati folia de aluminiu si intoarceti piepturile. Puneti-le din nou la cuptor pana se rumenesc. Daca este nevoie, mai adaugati zeama de pui.
  • Topiti untul intr-o cratita si adaugati faina de grau. Amestecati cu o lingura de lemn.
  • Adaugati mustarul si amestecati din nou cu lingura de lemn.
  • Adaugati laptele tot deodata si amestecati bine cu un tel pana cand totul se fierbe si se ingroasa.
  • Amestecati continuu, in timp ce presarati linguritele de cascaval ras. Nu adaugati inca o portie de cascaval pana nu se topeste bine prima. Luati de pe foc, gustati si puneti sare si piper, daca este nevoie.

La final puneti pe farfurie cateva linguri de sos de cascaval si deasupra puneti pieptul de pui taiat in portii. Decorati farfuria cu verdeturi sau cum doreste imaginatia.

Print Friendly

Placinta cu branza

Placinta cu branza

By , October 29, 2013

Placinta cu branza

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pregatesti asa :

  • Intai te ocupi de foi, pentru care amesteci toate ingredientele pe o planseta si lasi aluatul sa se odihneasca pana pregatesti umplutura.

Pregatesti umplutura asa:

  • Freci spuma margarina impreuna cu zaharul si galbenulurile. Adaugi branza de vaci data prin sita, grijul, coaja de lamaie, stafidele spalate si curatate, smantana si albusurile batute spuma tare.
  • Intinzi doua foi pentru o tava cu dimensiunile de 24/19 cm. Pentru prima foaie folosesti mai mult aluat, pe care il vei ridica putin pe peretii tavii ca, astfel, sa nu iasa umplutura.
  • Asezi compozitia peste prima foaie de placinta, o acoperi cu a doua foaie, cu grija, ca sa acoperi bine umplutura.
  • Dai placinta la cuptor pentru 30-40 de minute, pana capata o culoare galben-aurie. Neaparat o lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai.
Print Friendly

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofii reprezinta o completare des aleasa de romani. O metoda prin care cartofii sa se mentina moi in interior si crocanti in exterior folosind cartofi mici este :

Cartofi la cuptor

By , October 29, 2013

Cartofi la cuptor

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se pune o oala cu apa la fiert
  • Se spala bine cartofii
  • Se pun cartofii in oala si se adauga uleiul si o lingura rasa de sare si se lasa la fiert pana cand se fierb pe jumatate (se foloseste o scobitoare pentru a-i incerca).
  • Intre timp se pune cuptorul la incins
  • Se scot cartofii si se pun intr-o tava (Daca nu mai doresti sa folosesti ulei poti sa pui o folie de hartie de copt), se amesteca cu 2 linguri ulei, piper si roxmarin dupa gust si se lasa 20 minute la copt.

Echipa www.proculinar.ro va ureaza pofta buna si va invita sa impartasiti retetele dumneavoastra de a realiza cei mai deliciosi cartofi la cuptor.

Print Friendly
Links:oakley sunglasses outletoakley sunglasses outletBeats By Drecheap beats by dreCheap Beats By Drecheap beats by drelouis vuitton outletlouis vuitton outletlouis vuitton outletray ban sunglasses outletcheap beats by drecheap beats by drecheap beats by drecheap beats by drecheap beats by drecheap beats by drecheap beats by drecheap beats by dreray ban sunglasses outletray ban sunglasses outletray ban sunglasses outletray ban sunglasses outletoakley sunglasses outletoakley sunglasses outletoakley sunglasses outletChristian louboutin outletChristian louboutin outletChristian louboutin outletChristian louboutin outletlouis vuitton outletlouis vuitton outlet